söndag 19 december 2010

bildblogg bildblogg

När jag gick ut för att hämta tidningen i morse blev jag väldigt förvånad och för all del smickrad för det stod folk i horder utmed grusvägen och skanderade: Bildblogga  bildblogga bildblogga !  !  !
(I denna kyla.. dom måste ha längtat mycket)

Jamen så gör jag väl det då, vem är jag att inte tillfredsställa massorna.

Så här mycket snö ligger det över fågelbaden i mina hemtrakter.  Glad fågel iallafall som man blir glad av på vägen ut i friggeboden dit färden sedan gick för att se till gårdagens aktivitet

Några exempel på vad som är på gång kommer här

Klicka gärna och se den fina paraden!
 Man ser kanske inte att det är små hästar.. med det är faktiskt små hästar. I en liten adventsstake. Något sent för detta år men man får ha framförhållning om man är entreprenör.


Den här lilla kar-undulaten sitter fortfarande fast i Philadelphia. Asken alltså som används som gjutform. Man är nämligen inte bara entreprenör utan även lite påhittig också.

Här kommer Den fula lilla grisungen. Fast i flingsaltutsmyckning.


Sen bar  det iväg ut i skogen att för att låna en gran som vi tog in. Här kommer nu före och efterreportaget på det ; 


Man lurar sig lätt på de minsta tanigaste och fjösigaste granarna, de är som ulvar i fårakläder, men vi tänkte inte låta lura oss och se så ................... fint ! det blev.


Klädseln kom på i glatt sällskap av


 Så var det tomtarnas tur. Den sedvanliga tomteparaden verkade urarta till en veritabel tomtedemonstration, men jag pratade vett med dom ; var inte så j-a anti det är ju bara att stå och se tomtiga ut så blir det bra till slut. Sa jag. Och då gjorde dom det. Och ordningen var återställd på jul-altaret.
Utmattade av utevistelse, glögg och påtändning av gran och ljus gick vi alla och la oss en stund


Pälsen har ju en egen tvåvåningssäng. Han brukar för det mesta i sova i överslafen, så och idag. Men det tog lång tid innan han kom till ro.  Han glodde nämligen rakt in i köksregionerna mot kastrulllock-hållaren till i minst en kvart.. ibland grufsade han lite lågt. Så vi är helt övertygade om att nån fin liten luft-tomte-vätte-släkting vakade över oss och såg till det blev lagom mycket Frankie boys White Christmas på Spotifyen under denna 2010 års enda fjärde advent.

Man ska va gla över det lilla. Och det stora med för all del.


1 kommentar: